dykning

Allmänt


Förutom att man som turist i Porto bör besöka en av de kända portvinskällarna för en guidad tur och provsmakning har Porto några andra sevärdheter som är väl värda ett besök. Det 75 meter höga Clérigos-tornet är ett av dem. Tornet till hör en barockkyrka från 1700-talet och man har från detta en härlig utsikt över Porto. Det finns dock ingen hiss utan vill man njuta av utsikten får man arbeta sig upp för de 200 trappstegen som tornet innehåller.

Ett annat besöksmål är São Bento, järnvägsstationen som ligger i Portos centrum. Invändigt är stationen mycket vackert dekorerad med kakelplattor som är målade i olika historiska motiv. För att hamna på äkta historisk mark bör man besöka den romanska domkyrkan som är från 1100-talet (!). Domkyrkan ligger vackert belägen på en klippa ovanför Ribeira-kajen. Bredvid kyrkan ligger även ett kloster som är öppet för besökande.

Den konstintresserade får inte missa Portos egna konstmuseum, Serralves. Där visar man upp modern konst och ibland hålls jazzkonserter i den vackra parken utanför. Den som vill se staden på ett enkelt sätt kan ta sig till floden Douro som går igenom Porto för att där anlita en båt med chaufför för rundvisning vattenvägen.
.
Copyright © 2008 - 2011 Porto i Portugal Alla rättigheter förbehålles.