dykning

Turismen


Till Porto anordnas det få charterresor, oftast reser man hit på egen hand. Exempel på reseföretag som anordnar resor till Porto är Kilroy Travels eller Ving. Det går inga direktflyg från Sverige till Porto men en enkel resväg kan vara att flyga till Lissabon för att sedan ta snabbtåg till Porto. Tåget tar ca 3 timmar och det avgår ca ett tåg i timmen.

Turister upplever Porto som genuint Portugisiskt och staden håller en lägre prisnivå än de flesta andra turistvänliga städer i landet.

Det är inte att rekommendera för turister att köra bil i Porto eftersom vägarna är mycket trånga och svårframkomliga, det kan också vara svårt att hitta parkeringsplats. Det bästa sättet att ta sig runt i Porto är istället att åka taxi eller metro. Det är heller inte att rekommendera att man ensam vandrar runt på gatorna i Porto sent på kvällen/natten utan har med sig sällskap och håller sig på upplysta gator.

Att hitta boende i Porto är inte svårt, dock är det en stor variation i pris beroende på om det är hög- eller lågsäsong eller om det anordnas något populärt evenemang.

Som turist klarar man sig bra i Porto med engelska språket, dock uppskattas det av de inhemska boende om man kan några ord på Portugisiska.

Liksom i många andra större städer i Europa finner man i Porto problemet med ficktjuvar, ha därför aldrig pengar eller värdesaker i bakfickan och använd hellre en magväska än en vanlig handväska.
.
Copyright © 2008 - 2011 Porto i Portugal Alla rättigheter förbehålles.