dykning

Shopping & aktiviteter


För den shoppingsugna har Porto en del att erbjuda. Vindrickaren bör ta sig till Cleriporto som är en genuin och härlig liten butik där Portos alla Portvinssorter finns samlade. Även vita och röda viner finns för försäljning. Om man föredrar en stund med en god bok till sitt vin bör man fortsätta till den vackra bokhandeln Livraria Lello. Bokhandeln är värd ett besök vare sig man vill handla eller inte, den är inredd helt i trä och har ett magnifikt vackert målat glastak.

Den som inte vill spendera semestern med att leta efter shopping behöver bara ta sig till Norteshopping som är ett enormt och lyxigt köpcenter nordväst om centrum. På Norteshopping finns hundratals butiker samlade, både internationella kedjor och butiker med lokalanknytning. Där finns även en biograf med flera salonger där man ständigt visar nya filmer.

Det är inte bara vinintresserade som ser Porto som ett mecka, även fotbollsintresserade reser hit för att få sig en dos av nöje. Det är främst Portugals största lag, FC Porto, som finns representerat i Porto, som lockar fotbollsintressenter från hela Europa. Men även Portos andra lag Boavista är värt att nämnas. Vill man se fotboll åker man till Dragão Stadion vilket är FC Portos hemstadion. Där finns plats för 52.000 åskådare och man kan stoltsera med att stadion har ett genomskinligt tak vilket gör att väder ej påverkar matcherna. Vill man köpa biljetter till en fotbollsmatch gör man det enklast genom att besöka stadion en vecka före matchen.

Den som vill dansa bort hela natten får ta sig en bit utanför centrum där flera diskotek och dansklubbar finns i gamla nedlagda fabriksbyggnader.

Porto tillhör en av de få stora städer i Europa som kan skryta med att ha en egen strand. Även om den inte tillhör de finaste med sin grova sand och sitt, stundvis, smutsiga vatten, är det en välbesökt och populär strand.
Copyright © 2008 - 2011 Porto i Portugal Alla rättigheter förbehålles.